Списание за дизайн
Списание за дизайн
Къща

Dezanove

Къща Вдъхновението на архитекта идва от рекултивираната евкалиптова дървесина на „батеите“. Това са платформите за производство на миди в устието и представляват много важната местна индустрия в "Ria da Arousa", Испания. В тези платформи се използва евкалиптово дърво и в региона има разширения на това дърво. Възрастта на дървесината не е скрита и различните външни и вътрешни лица на дървото се използват за създаване на различни усещания. Къщата се опитва да заимства традициите на околностите и да ги разкрие чрез историята, разказана в дизайна и детайла.

Ресторантът

Xin Ming Yuen

Ресторантът Входът е парад от контрастни материали, конструкции и цветове. Приемната зона е пространство на спокоен комфорт. Благоприятните модели се натъкват на игриви декорации. Зад това е динамична зона на бара в контекста на почивка. Традиционните китайски символи Hui оловни светлини добавят усещане за футуризъм. Преминаването през деликатно украсена покривна обител е зоната за хранене. Украсена с флорални, въглехидратни изображения на риба, релефни витражи и древните билкови шкафове Бай Зи, това е визуално пътешествие през модата във времето и културните реликви.

Търговските Площи

Portugal Vineyards

Търговските Площи Концептуалният магазин на Португалските лозя е първият физически магазин за онлайн специализираната компания за вино. Разположен в съседство със седалището на компанията, с лице към улицата и заемащ 90м2, магазинът се състои от отворен план, лишеен от прегради. Интериорът е ослепително бял и минимално пространство с кръгова циркулация - бяло платно за португалското вино да блести и да се показва. Рафтовете са издълбани от стените по отношение на винените тераси на 360 градусово потапяне на дребно без опит.

Изкуството

Metamorphosis

Изкуството Сайтът е в индустриалния район Keihin в покрайнините на Токио. Димът постоянно удря от комини на тежки промишлени заводи може да изобрази отрицателно изображение като замърсяване и материализъм. Фотографиите обаче са фокусирани върху различните аспекти на фабриките, изобразяващи функционалната му красота. През деня тръбите и конструкциите създават геометрични шарки с линии и текстури, а мащабът на изветрени съоръжения създава въздух на достойнство. През нощта съоръженията се променят в мистериозна космическа крепост, тази на научнофантастичните филми през 80-те.

Социалното И Свободното Време

Baoan - Guancheng Family Fit Bar

Социалното И Свободното Време Хоризонталните и вертикалните линии се пресичат помежду си, за да образуват решетка. Всяка решетка е комуникационна платформа, която също е източник на концепцията за дизайн на уиски бар. По отношение на енергоспестяването и опазването на околната среда дизайнерът използва LED енергоспестяващи лампи в цялата лента. За да се поддържа качеството на въздуха в бара, дизайнът приема прозорци от север на юг, което може да осигури преминаването на естествен въздух.

Архитектурата Със Смесена Употреба

Shan Shui Plaza

Архитектурата Със Смесена Употреба Разположен в историческия град Сиан, между бизнес центъра и река TaoHuaTan, проектът има за цел не само да свърже миналото и настоящето, но и градската и природата. Вдъхновен от пролетната китайска приказка за разцъфтяване на прасковата, проектът предлага райско място за живот и работно място, като осигурява тясна връзка с природата. В китайската култура философията на планинската вода (Shan Shui) има съществено значение за връзката между човека и природата, като по този начин, възползвайки се от водния пейзаж на обекта, проектът предлага пространства, отразяващи философията на Shan Shui в града.