Списание за дизайн
Списание за дизайн
Аптека

The Cutting Edge

Аптека Режещият ръб е аптека за разпределяне, свързана със съседната болница Daiichi в град Химеджи, Япония. В този тип аптеки клиентът няма директен достъп до продуктите, както при типа на дребно; по-скоро лекарствата му ще бъдат приготвени в задния двор от фармацевт след представяне на лекарско предписание. Тази нова сграда е проектирана да популяризира имиджа на болницата чрез въвеждане на високотехнологичен остър образ в съответствие с модерна медицинска технология. Това води до бяло минималистично, но напълно функционално пространство.

Китайският Ресторант

Pekin Kaku

Китайският Ресторант Новият ремонт на ресторант Pekin-kaku предлага стилистична реинтерпретация на това, какво би могъл да бъде ресторант в стил Пекин, отхвърляйки традиционния изобилен декоративен дизайн в полза на по-опростена архитектоника. Таванът разполага с Red-Aurora, създаден с помощта на завеси от дълги 80 метра, докато стените са обработени с традиционни тъмни шанхайски тухли. Културните елементи от хилядолетното китайско наследство, включително воините на теракота, червения заек и китайската керамика, бяха подчертани в минималистичен дисплей, осигуряващ контрастен подход към декоративните елементи.

Японски Ресторант

Moritomi

Японски Ресторант Преместването на Моритоми, ресторант, предлагащ японска кухня, до световното наследство замък Химеджи изследва връзките между материалността, формата и традиционната интерпретация на архитектониката. Новото пространство се опитва да възпроизведе модела на укрепленията от замък от камък в различни материали, включително груби и полирани камъни, стомана, покрита с черен оксид, и постелки от татами. Под, направен от малки чакъли, покрити със смола, представлява замъкът на рова. Два цвята, бял и черен, тече като вода отвън и пресича дървената решетка, украсена с решетка, към приемната.

Публичната Скулптура

Bubble Forest

Публичната Скулптура Bubble Forest е обществена скулптура, изработена от устойчива на киселина неръждаема стомана. Той е осветен с програмируеми RGB LED лампи, което позволява на скулптурата да претърпи ефектна метаморфоза, когато слънцето залязва. Той е създаден като отражение върху способността на растенията да произвеждат кислород. Заглавната гора се състои от 18 стоманени стъбла / стволове, завършващи с корони под формата на сферични конструкции, представляващи единичен въздушен балон. Bubble Forest се отнася до сухоземната флора, както и до тази, известна от дъното на езера, морета и океани

Семейната Резиденция

Sleeve House

Семейната Резиденция Този наистина уникален дом е проектиран от забележителния архитект и учен Адам Дейм и наскоро спечели второ място в конкурса American-Architects US Building of the Year. Домът с 3-BR / 2.5 бани е разположен на открити, подвижни поляни, в обстановка, която осигурява уединение, както и драматична гледка към долината и планината. Колкото и загадъчна да е практическата, структурата е замислена схематично като два пресичащи се обема на ръкавите. Фасадата с устойчиво овъглено дърво придава на къщата груба, изморена текстура, съвременна реинтерпретация на стари плевници в долината на Хъдсън.

Куфарът За Устойчивост

Rhita

Куфарът За Устойчивост Монтаж и демонтаж, проектирани с цел устойчивост. С проектирана система за иновативни шарнирни конструкции, 70 процента от частите бяха намалени, няма лепило или нитове за фиксиране, няма шиене на вътрешната облицовка, което улеснява ремонта и намалява 33 процента от обема на товара, в крайна сметка разширете куфара кръговат на живота. Всички части могат да бъдат закупени поотделно, за персонализиране на собствен куфар или замяна на части, не се изисква връщане на куфар за ремонтния център, спестява време и намалява въглеродния отпечатък при доставката.