Списание за дизайн
Списание за дизайн
Умивалникът

Vortex

Умивалникът Целта на вихровия дизайн е да намери нова форма, която да повлияе на водния поток в умивалниците, за да повиши тяхната ефективност, да допринесе за тяхното потребителско изживяване и да подобри техните естетически и семиотични качества. Резултатът е метафора, получена от идеализирана вихрова форма, която означава дренаж и воден поток, което визуално показва целия обект като функциониращ умивалник. Тази форма, комбинирана с чешмата, насочва водата към спирална пътека, позволявайки на същото количество вода да покрие повече земя, което води до намаляване на консумацията на вода за почистване.

Бутик И Шоурум

Risky Shop

Бутик И Шоурум Рисковият магазин е проектиран и създаден от smallna, дизайнерско студио и винтидж галерия, основана от Piotr Płoski. Задачата постави много предизвикателства, тъй като бутикът е разположен на втория етаж на жилищна къща, няма витрина и има площ от само 80 кв.м. Тук дойде идеята за удвояване на площта, като се използва както пространството на тавана, така и пространството на пода. Постига се гостоприемна, домашна атмосфера, въпреки че мебелите всъщност са окачени с главата надолу на тавана. Рисковият магазин е проектиран в съответствие с всички правила (дори опровергава гравитацията). Той напълно отразява духа на марката.

Водка

Kasatka

Водка „KASATKA“ е разработена като първокласна водка. Дизайнът е минималистичен, както под формата на бутилката, така и в цветовете. Проста цилиндрична бутилка и ограничена гама от цветове (бяло, нюанси на сиво, черно) подчертават кристалната чистота на продукта и елегантността и стила на минималистичния графичен подход.

Обеци И Пръстен

Mouvant Collection

Обеци И Пръстен Колекция Муван е вдъхновена от някои аспекти на футуризма, като идеите за динамичност и материализация на нематериалното, представени от италианския художник Умберто Бокиони. Обеците и пръстенът от колекция Mouvant разполагат с няколко златни фрагмента с различни размери, заварени по такъв начин, че постига илюзия за движение и създава много различни форми, в зависимост от ъгъла, който се визуализира.

Кънки За Мек И Твърд Сняг

Snowskate

Кънки За Мек И Твърд Сняг Оригиналният Snow Skate е представен в доста нов и функционален дизайн - от твърдо дърво от махагон и с неръждаеми стомани. Едно предимство е, че могат да се използват традиционни кожени ботуши с пета и като такива няма търсене на специални ботуши. Ключът към практиката на скейт е лесната техника на връзване, тъй като дизайнът и конструкцията са оптимизирани с добра комбинация от ширина и височина на скейт. Друг решаващ фактор е ширината на бегачите, оптимизираща управлението на кънките на твърд или твърд сняг. Бегачите са от неръждаема стомана и са снабдени с вдлъбнати винтове.

Гостоприемството На Стадиона

San Siro Stadium Sky Lounge

Гостоприемството На Стадиона Проектът на новите салони на Sky е само първата стъпка от огромната програма за обновяване, която AC Milan и FC Internazionale, съвместно с Община Милано, осъществяват с цел преобразуване на стадион San Siro в многофункционално съоръжение, способно да приеме всички важните събития, с които Милано ще се сблъска по време на предстоящия EXPO 2015. След успеха на проекта skybox, Ragazzi & Partners реализира идеята за създаване на нова концепция за пространства за гостоприемство на главната грандиозна трибуна на стадион Сан Сиро.