Списание за дизайн
Списание за дизайн
Бутик И Шоурум

Risky Shop

Бутик И Шоурум Рисковият магазин е проектиран и създаден от smallna, дизайнерско студио и винтидж галерия, основана от Piotr Płoski. Задачата постави много предизвикателства, тъй като бутикът е разположен на втория етаж на жилищна къща, няма витрина и има площ от само 80 кв.м. Тук дойде идеята за удвояване на площта, като се използва както пространството на тавана, така и пространството на пода. Постига се гостоприемна, домашна атмосфера, въпреки че мебелите всъщност са окачени с главата надолу на тавана. Рисковият магазин е проектиран в съответствие с всички правила (дори опровергава гравитацията). Той напълно отразява духа на марката.

Гостоприемството На Стадиона

San Siro Stadium Sky Lounge

Гостоприемството На Стадиона Проектът на новите салони на Sky е само първата стъпка от огромната програма за обновяване, която AC Milan и FC Internazionale, съвместно с Община Милано, осъществяват с цел преобразуване на стадион San Siro в многофункционално съоръжение, способно да приеме всички важните събития, с които Милано ще се сблъска по време на предстоящия EXPO 2015. След успеха на проекта skybox, Ragazzi & Partners реализира идеята за създаване на нова концепция за пространства за гостоприемство на главната грандиозна трибуна на стадион Сан Сиро.

Офис Малък Мащаб

Conceptual Minimalism

Офис Малък Мащаб Интериорният дизайн е ивичен до естетичен, но не и функционален минимализъм. Пространството с отворен план се подчертава от чисти линии, големи остъклени отвори, които позволяват много естествена дневна светлина, което позволява линията и равнината да се превърнат в основните структурни и естетически елементи. Липсата на прави ъгли определя необходимостта от възприемане на по-динамичен изглед на пространството, докато изборът на светла цветова палитра, комбинирана с материално и текстурно разнообразие, позволява единство на пространството и функциите. Незавършените бетонни облицовки се издигат към стените, за да добавят контраст между бяло-меко и грубо-сиво.

Градина

Tiger Glen Garden

Градина Tiger Glen Garden е градина за съзерцание, построена в новото крило на Музея на изкуствата на Джонсън. Той е вдъхновен от китайска притча, наречена „Тримата лагери на тигърския глен“, в която трима мъже преодоляват своите сектантски различия, за да намерят единство на приятелството. Градината е проектирана в строг стил, наречен на японски език karesansui, в който е създадено изображение на природата с подреждане на камъни.

Творческото Ремоделиране

Redefinition

Творческото Ремоделиране Проектът беше кратък, за да запази планинския контекст, без да излъчва селски спомени за преобладаващите планински жилищни типологии. Той включваше основен ремонт на типична планинска къща. Всичко ще бъде направено на място, като се използват като основни материали метал, борова дървесина и минерални агрегати, човешки труд и експертиза. Основната идея беше да се даде възможност на обектите да придобият употреба и сантиментална стойност, след като собствениците ще ги намерят за полезни и познати, както и да проектират предвид преобразуващата сила на материалите.

Ресторантът

100 Bites Dessert

Ресторантът Похапването като тема на дизайна, графичните портрети, моделите за зъби, визуалните изображения на главните знаменитости са основни функции, които спомагат за стимулиране на вкусовите рецептори на всеки клиент. От фантастичния кафяво-бял графичен таван, до бялата супер графична стена, до спретнато подредената стена на дисплея на продукта, заедно със 100 ухапващи икони, представляващи различни десетилетия, богат дизайн на черен хумор вкус обърква.