Списание за дизайн
Списание за дизайн
Дизайнът На Домашната Архитектура

Bienville

Дизайнът На Домашната Архитектура Логистиката на това работещо семейство изискваше те да бъдат у дома за дълги периоди, което освен работа и училище стана разрушително за тяхното здраве. Те започнаха да обмислят, както много семейства, дали преместване в предградията, обмен на близост до градските удобства за по-голям задния двор, за да се увеличи достъпът на открито. Вместо да се отдалечават далеч, те решават да построят нова къща, която да преразгледа ограниченията на домашния живот на закрито на малък градски лот. Организационният принцип на проекта беше да се създаде възможно най-голям достъп на открито от общинските райони.

Сватбен Параклис

Cloud of Luster

Сватбен Параклис Облакът на блясъка е сватбен параклис, разположен в зала за сватбена церемония в град Химеджи, Япония. Дизайнът се опитва да преведе съвременния дух на сватбената церемония във физическо пространство. Параклисът е цял бял, облачна форма, обвита почти изцяло в извито стъкло, което го отваря към заобикалящата градина и воден басейн. Колоните са топирани в хиперболичен капитал като глави, плавно свързващи ги с минималистичния таван. Цокълът на параклиса от страната на басейна е хиперболична крива, позволяваща на цялата структура да изглежда така, сякаш плава върху водата и подчертава нейната лекота.

Разпределящата Аптека

The Cutting Edge

Разпределящата Аптека Режещият ръб е аптека за разпределяне, свързана със съседната болница Daiichi в град Химеджи, Япония. В този тип аптеки клиентът няма директен достъп до продуктите, както при типа на дребно; по-скоро лекарствата му ще бъдат приготвени в задния двор от фармацевт след представяне на лекарско предписание. Тази нова сграда е проектирана да популяризира имиджа на болницата чрез въвеждане на високотехнологичен остър образ в съответствие с модерна медицинска технология. Това води до бяло минималистично, но напълно функционално пространство.

Флагманският Магазин

WADA Sports

Флагманският Магазин За да отбележи своята 30-годишнина, WADA Sports се премества в новопостроен централен и водещ магазин. Вътрешността на магазина има гигантска елиптична метална конструкция, поддържаща сградата. Под елиптичната структура ракетните продукти са подравнени в специално проектирано закрепване. Ракетите са подредени последователно и са лесни за вземане под ръка един по един. По-горе елиптичната форма се използва като показ на различни ценни винтидж и модерни ракети, събрани от цялата страна и превръщаща интериора на магазина в музей на ракета.

Офисът

The Duplicated Edge

Офисът Дублираният ръб е дизайн за сателитна подготвителна школа Toshin в Каваниши, Япония. Училището иска нов прием, консултации и конферентни помещения в тясна стая от 110 кв. М с нисък таван. Този дизайн предлага отворено пространство, белязано от остър триъгълен прием и информационен брояч, разделящ пространството на функционални единици. Броячът е покрит в бял метален лист с постепенно изкачване. Тази комбинация е дублирана от огледала в задния двор и отразяващи алуминиеви панели на тавана, разширяващи пространството в по-широки размери.

Шоурум

Origami Ark

Шоурум Origami Ark или Sun Show Кожен павилион е шоурум за производство на кожа Sansho в Химеджи, Япония. Предизвикателството беше да се създаде пространство, което да може да показва повече от 3000 продукта в много сдържана зона и да накара клиента да разбере огромното разнообразие от продукти, докато посещава шоурума. Ковчегът Оригами използва 83 малки единици с размери 1,5х1,5х2 м3, комбинирани заедно неправилно, за да създаде голям триизмерен лабиринт и осигурява на посетителя и опит подобен на изследването на фитнес зала в джунглата.