Списание за дизайн
Списание за дизайн
Udon Ресторант И Магазин

Inami Koro

Udon Ресторант И Магазин Как архитектурата може да представлява кулинарна концепция? The Edge of the Wood е опит да се отговори на този въпрос. Инами Коро изобретява традиционното японско ястие Udon, като същевременно спазва общите техники за приготвяне. Новата сграда отразява техния подход, като преразглежда традиционните японски дървени конструкции. Всички контурни линии, изразяващи формата на сградата, бяха опростени. Това включва стъклената рамка, скрита вътре в тънките дървени стълбове, наклонът на покрива и тавана се завърта, а краищата на вертикални стени всички се изразяват с една линия.

Аптека

The Cutting Edge

Аптека Режещият ръб е аптека за разпределяне, свързана със съседната болница Daiichi в град Химеджи, Япония. В този тип аптеки клиентът няма директен достъп до продуктите, както при типа на дребно; по-скоро лекарствата му ще бъдат приготвени в задния двор от фармацевт след представяне на лекарско предписание. Тази нова сграда е проектирана да популяризира имиджа на болницата чрез въвеждане на високотехнологичен остър образ в съответствие с модерна медицинска технология. Това води до бяло минималистично, но напълно функционално пространство.

Китайският Ресторант

Pekin Kaku

Китайският Ресторант Новият ремонт на ресторант Pekin-kaku предлага стилистична реинтерпретация на това, какво би могъл да бъде ресторант в стил Пекин, отхвърляйки традиционния изобилен декоративен дизайн в полза на по-опростена архитектоника. Таванът разполага с Red-Aurora, създаден с помощта на завеси от дълги 80 метра, докато стените са обработени с традиционни тъмни шанхайски тухли. Културните елементи от хилядолетното китайско наследство, включително воините на теракота, червения заек и китайската керамика, бяха подчертани в минималистичен дисплей, осигуряващ контрастен подход към декоративните елементи.

Японски Ресторант

Moritomi

Японски Ресторант Преместването на Моритоми, ресторант, предлагащ японска кухня, до световното наследство замък Химеджи изследва връзките между материалността, формата и традиционната интерпретация на архитектониката. Новото пространство се опитва да възпроизведе модела на укрепленията от замък от камък в различни материали, включително груби и полирани камъни, стомана, покрита с черен оксид, и постелки от татами. Под, направен от малки чакъли, покрити със смола, представлява замъкът на рова. Два цвята, бял и черен, тече като вода отвън и пресича дървената решетка, украсена с решетка, към приемната.

Семейната Резиденция

Sleeve House

Семейната Резиденция Този наистина уникален дом е проектиран от забележителния архитект и учен Адам Дейм и наскоро спечели второ място в конкурса American-Architects US Building of the Year. Домът с 3-BR / 2.5 бани е разположен на открити, подвижни поляни, в обстановка, която осигурява уединение, както и драматична гледка към долината и планината. Колкото и загадъчна да е практическата, структурата е замислена схематично като два пресичащи се обема на ръкавите. Фасадата с устойчиво овъглено дърво придава на къщата груба, изморена текстура, съвременна реинтерпретация на стари плевници в долината на Хъдсън.

Арт Пространството

Surely

Арт Пространството Това е изкуство, ежедневни и дребно всички се комбинират в едно пространство. Тъй като архитектурата, която е фабрика за странични линии за куки за облекла в страната Цялата сграда запазва петна от текстура на стената, като слоева текстура на пространството, създава различен контраст с външната, също създава пространствено изживяване. Изоставете прекалено твърдата украса, използвах някаква мека декорация за показване, която създава релаксиращо усещане. Контрастът между създаването и ранния етап е по-гъвкав за устойчиво развитие на космоса в бъдеще.